10 év után megújulunk

• Megjelent: 2022. 05. 10. 

 

Jótékonysági futóversenyünk 10 év után megújul. Új logót, új arculatot, új honlapot kap és a 11. SUHANJ! 6 már új helyszínen is jelentkezik.

 

 

Megszokott és szeretett helyszínünktől, Szigetmonostortól fájó szívvel elköszönünk. Köszönjük a településnek a befogadást és az évtizedes közös munkát. Van ötletünk szigetmonostori sporteseményre a jövőben, de az már egy másik történet lesz.

Az új helyszín kiválasztásánál fontos szempont volt számunkra, hogy nagyobb létszámú eseménnyé tudjon fejlődni a SUHANJ! 6, de úgy, hogy néhány fontos, karakteres jellemzőjét és kedves hagyományát meg tudja tartani.

Büszkék vagyunk rá, hogy versenyünk 2022-ben bekerült a fővárosi versenynaptárba és nagy reményekkel vágunk bele az új kiadás megszervezésébe a Margitszigeten.

Maradunk a Duna közelében. A pálya hosszabb lesz, 2 helyett 3 km, ebből 2600 méter a Sziget középső útján halad, vagyis itt a mezőny a monostori pályához hasonlóan önmagával szemben fut, lehet szurkolni egymásnak, pacsizni, és persze aki élesben versenyez, könnyebben fel tudja mérni saját helyzetét a riválisokhoz képest.

Mindenképpen akartunk gyorsítani a pályán és le akartunk számolni a – Simonyi Balázs szép szavával élve – csipőgyilkos fordítókkal. Nyugodtan kijelenthetjük: mindkettő sikerült.

A futás magyarországi sugárútján, a Margitsziget középső útján, fantasztikusan hangulatos pályán rendezzük a 2022-es évtől a versenyt, melyet a reggel 6 órás dudaszó után strandolással tudnak levezetni futóink a Palatinus strandon.